Hösten 2021 - Kulturbruket på Dal

Program

Anna-Lena Hemström håller i ett stort, svartvitt foto av kvinnor från förr, hon står mot blå bakgrund och har vinden i håret.

Fogelstad – Fem kvinnor, fem viljor, en tanke

En teater- och musikföreställning om tiden, skolan och kvinnorna som drev den. Anna-Lena Hemström berättar med värme, humor och autentiska bilder om de spännande människorna och tiden på Fogelstad. Mellan varven sjunger hon, allt från ballad och samba till rivig tango!

27 september 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal/Sensus
Axelsson & Nilsson Duo står med ryggen mot varandra och kollar allvarligt in i kameran. Den ena håller i ett par trumpinnar och den andra i en trombon.

Buster Keaton - en familjeföreställning från nu och då

Skratta och låt er fångas av Buster Keatons 100 år gamla stumfilmer med livemusik av Axelsson & Nilsson Duo. Här får vi upptäcka den klassiska stumfilmen samtidigt som vi bjuds på en ny och spännande klangvärld, perfekt anpassad till filmerna.

30 september 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal i samarbete med Kontinent Dalsland och Kulturskolan i Mellerud
Sarah och David Åström. David håller om Sarah och båda skrattar. De är utomhus.

Vänersång 3:16 (1)

Preliminärt kommer Synnöve Aanensen, High & Low samt Arvikaduon Sarah och David Åström att uppträda. Information om detta kommer längre fram. Konserterna planeras till klockan 17.00, 19.00 och 21.00.

2 oktober 2021 kl. 17.00

Vänersång och Musikföreningen Mellpro i samarbete med Smyrnakyrkan Mellerud
Ett collage av två bilder, Anders Jaktlund dirigerar i en sal till höger och Elisa Lindström leendes i en mönstrad skjorta till höger.

Vänersång 3:16 (2)

Vänersång 3:16 bjuder på den legendariske körledaren Anders Jaktlund med körmedlemmar från flera orter i hela Västsverige under rubriken ”Minns Du Sången” från den kända tvserien. Elisa Lindström, vinnare av tv-programmen Körslaget och Let´s dance, är kvällens solist. Vänersång 3:16 år 2021 avslutas med allsång 19.00 där artisterna samt en hemlig artist, deltar.

3 oktober 2021 kl. 17.00

Vänersång och Musikföreningen Mellpro i samarbete med Smyrnakyrkan Mellerud
De fyra medlemmarna i Reborn Band står bland lupiner på en tågstation intill en container vagn och håller i sina instrument (gitarrer, bas och trumpinnar).

Reborn Band

Reborn Band från Mellerud har sedan 2013 turnerat såväl på hemmaplan som i Österrike och England, bland annat på ”International Beatleweek” i Liverpool. Repertoaren består av klassiska rock-, pop- blues- och RnB-låtar, många från 60-talet, men med en hel del inslag av låtar från senare år.

9 oktober 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal
Marianne Mörck i rollen som Britt-Marie.

Britt-Marie var här

En varm komedi med Marianne Mörck i alla roller. En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans succébok med samma namn.

22 oktober 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal
Två personer i suddig rörelse, ett svartvitt foto. Gibca Extended logga i överkant.

YOUR BODY ISN'T JUST YOU

ADAS teater & Kassandra Production presenterar: en värld av sammanbrott, nya horisonter och möjligheter. Detta är en uppsättning om samspelet mellan människa och natur och paradoxen mellan det fantastiska och det destruktiva.

25 oktober 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal
Ett barn i höstiga kläder framför en utsikt med skog och vatten.

Konsert med Kulturskolan för Världens Barn

En konsert med dans, musik och sång för dig och för världens barn.

27 oktober 2021 kl. 18.00

Kulturskolan i Mellerud
Ett collage av två bilder, Kattis Trollregn i uppsatt hår och blåblommig kavaj till vänster, Marco Stella i ljusblå skjorta till höger.

En stund med musikal (SPONSORKVÄLL)

En svensk-italiensk operasångare; Marco Stella, en västgötsk musikalartist; Kattis Trollregn och en urgöteborgare till pianist; Anders Ottosson. Drivna av att ta de gamla klassiska örhängena med öm hand och göra dem till sina egna, bjuder de nu på en crossover mellan opera och musikal.

28 oktober 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal
Ett svartvitt foto på Lise & Gertrud som står nära varandra och ler, den ena håller armen om den andres axlar.

Lise & Gertrud: Tack för din musik

Den karismatiska duon Lise & Gertrud slår år efter år knockout på publiken med sina versioner av låtar som ”alla har hört”. Med två ruskigt samspelta sångröster och en makalös cello når de musikaliska svindlande höjder och alltid med en stor portion humor och  självdistans i dialogen mellan låtarna.

30 oktober 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal
Carro Anderberg står på ett fält i solskenet under en molnig himmel, hon har på sig svart klänning och en stråhatt. Den ena handen håller hon i midjan, den andra på hatten och hon kollar åt sidan.

Carro Anderberg Band

Carro Anderberg, singer/songwriter från Dals Rostock spelar akustisk gitarr, sjunger och skriver eget  material med stort fokus på texten. Musikrötterna är väl rotade i Country/Americana och det egna materialet blandas med omtyckta covers.

5 november 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal
Person dirigerar sångare bakom ett piano. Collage med en bild på en gitarr och en fiol.

Musik Förenar

Sensus och Kulturbruket på Dal presenterar ett musikaliskt möte mellan människor, genrer och stilar. En konsert med inspiration från flera kulturer och medverkande från Dalsland, Sverige och andra länder.

10 november 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal/Sensus

Ale Möller och Göteborg Wind Orchestra

Kombinationen med Ale Möller och Göteborg Wind Orchestra är en upplevelse för både publik och medverkande. Större delen av konserten innehåller nyskriven musik som är särskilt komponerad till Göteborg Wind Orchestra.

13 november 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal
Lilla spöket Laban

Lilla spöket Laban (Fars dag!)

Teater DaCapo presenterar en dramatisering baserad på Inger och Lasse Sandbergs böcker. n varm, spännande och lekfull föreställning om att vara rädd, om behovet av trygghet och vänskap och om att få vara den man är.

14 november 2021 kl. 16.00

Kulturbruket på Dal
Ett fyverkeri i många olika färger.

MusikSkaparnas Show

MusikSkaparna, som är en del av junior & SENIOR, riktar sig till ungdomar och vuxna med särskilda behov. Nu presenterar de en av sina populära shower igen! Både gamla och nya deltagare medverkar och för  handledning, textmaterial och regi står Camilla Berglöv Hermansson.

29 november 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal/junior&SENIOR
The Hebbe Sisters och Duo Sentire.

En strålande jul

En stämningsfull kväll i julens tecken med The Hebbe Sisters och Duo Sentire. En helhetsupplevelse för alla åldrar, med både sång, musik och dans.

4 december 2021 kl. 19.00

Kulturbruket på Dal
En luciakrona i snö.

Luciakonsert

Kulturskolan i Mellerud bjuder tillsammans med elever från Nordalsskolan och Rådaskolan på en stämningsfull konsert i adventstid.

9 december 2021 kl. 19.00

Kulturskolan i Mellerud i samarbete med elever från Nordalsskolan och Rådaskolan
En julgran med färgglada ljus i, speglas i en julgranskula.

Öronmat

Kulturskolan ger tillsammans med Rådaskolans elever sin traditionella julshow. En fullspäckad föreställning med allt från teater och solonummer, till danser och humor-sketcher, allt inbäddat i livemusik från Öronmats-bandet.

21 december 2021 kl. 19.00

Kulturskolan i Mellerud samt Rådaskolans elever
Skådespelarna Oskar Webrell och Matilda Bördin på scen.

Nya skor (3-8 år)

Charlies högsta önskan är ett par nya skor, så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig. På sin födelsedag ska Charlie få precis vilka skor han vill! Mormor tipsar om en viss skoaffär, där det arbetar en mycket speciell skomakare.

20 februari 2022 kl. 16.00

Kulturbruket på Dal/Barnkulturgruppen


Se det tryckta programmet i pdf HÄR!

Se tidigare program HÄR!

Telefon: 0530-182 78 Besöksadress: Postadress: Instagram: @kulturbruketpadal
E-post: info@kulturbruketpadal.se Parkgatan 8, 464 30 Mellerud Box 74, 464 22 Mellerud Facebook: Kulturbruket på Dal