Kulturbruket på Dal

Tidigare projekt

Magnus Rosén-samarbetet 2007 – 2008/2008 – 2009

Basisten Magnus Rosén, före detta medlem i Hammerfall, var under läsåren 2007-2008 samt 2008-2009 knuten till Estetiska programmet på Dahlstiernska gymnasiet i Mellerud som handledare och gästföreläsare. Magnus delade med sig av sin stora erfarenhet och gav en mer verklighetsbaserad bild av rockstjärnebilden och inspirerade eleverna att jobba vidare.
Förutom undervisning sökte Magnus och eleverna speljobb i syfte att synliggöra och marknadsföra Estet-programmet. Magnus var också värd för Dalsländsk Ung Rock, ett arrangemang som Estet-programmets elever själva sköter. I projektet ingick också studiebesök för eleverna.

 

Teresia Björk

Performanceartist och dansare. Hade ett ”miniresidence” i Kulturbruket på Dal och Dahlstiernska gymnasiet under läsåret 2008-2009. Teresia var dansinspiratör och gjorde även två egna offentliga föreställningar i Kulturbruket på Dal.
Tillsammans med sina elever på Dahlstiernska gymnasiet gjorde Téresia bland annat spontana ”uppdyk” på olika platser i Mellerud, bland annat på torget, Hemköp, ICA, Biblioteket, Dalslands Sparbank, Järnvägsstationen, Vårdcentrum samt på Emballator Plast.
Läs mer om Teresia på hennes hemsida www.teresiabjork.com