Kulturbruket på Dal

Dalslands Kanal - en slingrande historia

Ett projekt som stöds av Västra Götalandsregionen och Fyrbodal

Dalslands kanal – en slingrande historia är berättarprojektet som baseras på minnen och historier om livet på och vid Dalslands kanal. Sommaren 2014 dramatiserades berättelserna på tre olika scener utmed kanalen av kultursommarjobbande ungdomar.
Håll ögonen öppna för information om vad som händer kommande säsong i lokalpress och här på hemsidan.

2014:

Del 3: Dramatiseringarna

Nu är det äntligen dags – nu får ungdomar i Melleruds kommun kultursommarjobb och ska agera skådespelare i de dramatiserade berättelserna om livet runt Dalslands kanal.

Repetitionerna startar i maj och ungdomarna blir handledda av två professionella skådespelare, Carita Jonsson och Robert Samuelsson. Robert kommer även att vara regissör.

Berättelserna spelas upp på tre olika scener längs Dalslands kanal mellan Håverud och Dals Långed under tre veckor i juli, veckorna 28, 29 och 30. De tre olika scenerna blir ett spel om livet på och vid Dalslands kanal under en viktig epok i Dalslands historia, den tid då Dalslands kanal var en livsnerv för människorna som bodde och arbetade här. Spelet baseras på de minnen och berättelser som vi fått ta del av på äldreboenden, i hemmen och på berättarcaféer.

Efter denna premiärsommar slingrar sig projektet Dalslands kanal – en slingrande historia vidare mot nya mål.

Denna tredje del i projektet Dalslands kanal – en slingrande historia finansieras av: